Research and development consultancy services (№2525387)

17 aug

Number: 2525387

Country: Denmark

Source: TED


Link to original

To view links to the source need to register

Publication date


17-08-2017

Description


  1. Section I
    1. Name and addresses
      Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
      Frederiksholms Kanal 25
      København K
      1220
      Denmark
      Telephone: +45 33925364
      E-mail: [email protected]
    2. Type of the contracting authority:
      Ministry or any other national or federal authority, including their regional or local subdivisions
    3. Main activity:
      Education
  2. Section II
    1. Scope of the procurement:
      1. Title:

        Ændringsmeddelelse til rammeaftale om konsulent- og forskningsydelser i Undervisningsministeriet.


        Reference number: 15/00820
      2. Main CPV code:
        73200000
      3. Type of contract:
        Services
      4. Short description:

        Undervisningsministeriet indgik efter afholdelse af et begrænset EU-udbud, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157, den 24.11.2014 Rammeaftale om konsulent- og forskningsydelser i Undervisningsministeriet med 7 leverandører fordelt på 3 delaftaler. En af leverandørerne er KORA — Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, som er tilknyttet rammeaftalens 3 delaftaler. Ved lov nr. 709 af 8.6.2017 etableres Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) ved en sammenlægning af KORA og SFI-Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Loven trådte i kraft 1.7.2017. Det følger heraf, at VIVE herefter overtager alle aktiver og passiver i SFI og KORA. KORA har ved e-mail af 9.6.2017 underrettet den ordregivende myndighed om sammenlægningen og meddelt, at VIVE som følge af sammenlægningen af KORA og SFI viderefører KORA"s forpligtelser til rammeaftalens alle 3 delaftaler.


      5. Information about lots:
        This contract is divided into lots: no
      6. Total value of the procurement:
        Value excluding VAT: 446 000 000.00 DKK
    2. Description
      1. Title:
      2. Additional CPV code(s):

      3. Place of performance:
      4. Description of the procurement:

        Undervisningsministeriet indgik efter afholdelse af et begrænset EU-udbud, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157, den 24.11.2014 rammeaftale om konsulent- og forskningsydelser i Undervisningsministeriet med 7 leverandører, som er fordelt på følgende 3 delaftaler:

        — Undersøgelse og analyse (Delaftale 1)

        — Inspirationsprojekter og –programmer (Delaftale 2)

        — Interventioner og følgeforskning til modelprogrammer og systematiske forsøg (Delaftale 3).

        Der er på delaftale 1 tilknyttet 5 leverandører, på delaftale 2 er tilknyttet 5 leverandører og på delaftale 3 er tilknyttet 3 leverandører.

        En af leverandørerne er KORA — Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, som er tilknyttet rammeaftalens 3 delaftaler.

        Ved lov nr. 709 af 8.6.2017 etableres Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (herefter »VIVE«) ved en sammenlægning af KORA og SFI-Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Loven trådte i kraft 1.7.2017. Det følger af lovens § 4, stk. 2, at VIVE overtager ved lovens ikrafttræden alle aktiver og passiver i SFI og KORA.

        KORA har ved e-mail af 9.6.2017 underrettet den ordregivende myndighed om sammenlægningen og meddelt, at VIVE som følge af sammenlægningen af KORA og SFI viderefører KORA"s forpligtelser til alle tre delaftaler på rammeaftalen om konsulent- og forskningsydelser i Undervisningsministeriet.

        Af rammeaftalens punkt 14 fremgår følgende:

        »[…] Overdragelse af rammeaftalen til en ny leverandør kræver UVM"s forudgående skriftlige samtykke, som ikke må nægtes medmindre saglige grunde taler herfor. Det anses bl.a. for saglig grund, såfremt der er risikofor, at en overdragelse vil stride mod præceptive retsregler, herunder udbudsretlige regler. Det anses således som en saglig grund, såfremt der ikke foreligger endelig praksis, hvorefter det kan fastslås, at en overdragelse er lovlig.[…]«

        Det følger af udbudsloven, jf. lov nr. 1564 af 15.12.2015, at en kontrakt skal udbydes på ny, når der sker en ændring af grundlæggende elementer i kontrakten. Udskiftning af en oprindelig leverandør anses imidlertid ikke som et grundlæggende element i kontrakten, når udskiftningen sker som følge af hel eller delvis indtrædelse i den oprindelige leverandørs rettigheder som følge af den oprindelige leverandørs omstruktureringer (herunder i form af overtagelser, fusioner, erhvervelser eller insolvens), når de oprindelige kriterier for kvalitativ udvælgelse opfyldes, og når udskiftningen ikke medfører grundlæggende ændringer af kontrakten og ikke har til formål at omgå udbudsreglerne. VIVE"s ønske om at indgå som leverandør i stedet for KORA på rammeaftalens tre delaftaler er herefter behandlet som et leverandørskift begrundet i »den oprindelige leverandørs omstruktureringer«.

        VIVE har forelagt dokumentation for opfyldelse af krav til egnethed, som de er stillet ved udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157, det vil sige VIVE har afgivet en erklæring på tro og love om, at VIVE ikke har ubetalt forfalden gæld til det offentlige, VIVE har dokumenteret sin økonomiske og finansielle kapacitet samt dokumenteret sin tekniske kapacitet.

        Det er den ordregivende myndigheds vurdering, at VIVE opfylder de i udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157 stillede krav til egnethed, og at VIVE i øvrigt vurderes at være kvalificerede til selvstændigt at videreføre det tidligere konsortiums forpligtelser i relation til rammeaftalens tre delaftaler. Det er derfor den ordregivende myndigheds vurdering, at en overdragelse af det tidligere konsortiums forpligtelser i henhold til rammeaftalen vil ligge inden for det i rammeaftalens punkt 14 angivne forhold og udbudslovens regler herom.

        Der foretages ikke andre ændringer af kontrakten udover den ovenfor angivne overdragelse til VIVE.


      5. Award criteria:
      6. Information about options:
        Options: no
      7. Information about European Union funds:
        The procurement is related to a project and/or programme financed by European Union funds: no
      8. Additional information:

        Den under punkt II.1.7) oplyste værdi er den anslåede samlede værdi af indkøbene i hele rammeaftalens løbetid, og er den værdi, der er angivet i udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157, som blev offentliggjort den 20.12.2013. Det konkrete leverandørskift medfører ikke i sig selv ændringer af økonomisk karakter for rammeaftalen.


  3. Section IV
    1. Description:
      1. Type of procedure:
      2. Information about a framework agreement or a dynamic purchasing system:
      3. Information about electronic auction:
      4. Information about the Government Procurement Agreement (GPA):
        The procurement is covered by the Government Procurement Agreement: yes
    2. Administrative information:
      1. Previous publication concerning this procedure:
        Notice number in the OJ S: 2017/S 134-275187
      2. Information about termination of dynamic purchasing system:
      3. Information about termination of call for competition in the form of a prior information notice:
  4. Section V
    1. Title:

      Ændringsmeddelelse til rammeaftale om konsulent- og forskningsydelser i Undervisningsministeriet


    2. Award of contract
      1. Date of conclusion of the contract: 2017-08-09
      2. Information about tenders:
        Number of tenders received: 1
        The contract has been awarded to a group of economic operators: no
      3. Name and address of the contractor:
        Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
        Købmagergade 22
        København K
        1150
        Denmark
        Telephone: +45 44455500
        The contractor is an SME: no
      4. Information on value of the contract/lot (excluding VAT):

        Total value of the contract/lot: 446 000 000.00 DKK
      5. Information about subcontracting:

  5. Section VI
    1. Additional information

      Den under punkt II.1.7) oplyste værdi er den anslåede samlede værdi af indkøbene i hele rammeaftalens løbetid, og er den værdi, der er angivet i udbudsbekendtgørelse nr. 2013/S 247-431157, som blev offentliggjort den 20.12.2013. Det konkrete leverandørskift medfører ikke i sig selv ændringer af økonomisk karakter for rammeaftalen.


    2. Procedures for review
      1. Review body
        Klagenævnet for Udbud
        Nævnenes Hus, Toldboden 2
        Viborg
        8800
        Denmark
        Telephone: +45 72405708
        E-mail: [email protected]
      2. Body responsible for mediation procedures

      3. Service from which information about the review procedure may be obtained

        I henhold til lov om Klagenævnet for Udbud m.v. (loven kan hentes på www.retsinformation.dk), gælder følgende frister for indgivelse af klage:

        Ved et udbud med prækvalifikation efter udbudsloven, forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal en klage over ikke at være blevet prækvalificeret indgives inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens afsendelse af underretning om prækvalifikation.

        Andre klager over udbud eller beslutninger, f.eks. tildeling af kontrakter, omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 45 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens offentliggørelse af en bekendtgørelse i EU-Tidende om indgåelse af kontrakt.

        Angår klagen overtrædelser af tilbudsloven eller udbudslovens §§ 191 og 192, regnes klagefristen på 45 kalenderdage fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.

        1) Klager over indgåelse af en rammeaftale efter udbudsloven (afsnit II, III og §§ 191 og 192), forsyningsvirksomhedsdirektivet eller tilbudsloven skal være indgivet til klagenævnet inden 6 måneder regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.

        2) Klager over indgåelse af en kontrakt baseret på en rammeaftale med genåbning af konkurrencen eller et dynamisk indkøbssystem omfattet af udbudslovens afsnit II eller III eller forsyningsvirksomhedsdirektivet skal være indgivet til klagenævnet inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens underretning om tildelingsbeslutningen.

        3) Klager over en ordregivers beslutning om at videreføre en kontrakt (udbudslovens § 185, stk. 2) skal indgives til klagenævnet inden 20 kalenderdage regnet fra dagen efter, at ordregiveren har offentliggjort sin beslutning (udbudslovens § 185, stk. 2, 3. pkt.).

        4) Har ordregiveren fulgt proceduren i lov om Klagenævnet for Udbud § 4, skal en klage over, at ordregiveren i strid med udbudsdirektivet eller forsyningsvirksomhedsdirektivet har indgået en kontrakt uden forudgående offentliggørelse af en udbudsbekendtgørelse være indgivet til klagenævnet inden 30 kalenderdage regnet fra dagen efter ordregiverens offentliggørelse af en bekendtgørelse i EU-Tidende om indgåelse af kontrakt.

        Senest samtidig med, at en klage indgives til Klagenævnet for Udbud, skal klageren skriftligt underrette ordregiveren om, at klage indgives til Klagenævnet for Udbud, og om, hvorvidt klagen er indgivet i standstill-perioden. I tilfælde, hvor klagen ikke er indgivet i standstill-perioden, skal klageren tillige angive, hvorvidt der begæres opsættende virkning af klagen. Der kan henvises til lovens § 6, stk. 4.

        Klagenævnet for Udbuds e-mailadresse er angivet i punkt VI.4.1).

        Klagenævnet for Udbuds egen klagevejledning kan findes på www.erhvervsstyrelsen.dk


        Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
        Carl Jacobsens Vej 35
        Valby
        2500
        Denmark
        Telephone: +45 41715000
        E-mail: [email protected]
    3. Date of dispatch of this notice
      2017-08-12